Rudy Vandamme

Rudy Vandamme (1958) is doctor in de psychologie. Hij profileert zich als zelfstandig onderzoeker, methodiekontwikkelaar en leraar. Hij levert een bijdrage tot het ontwikkelen van vernieuwde vormen van communicatie, samenleven, hulpverlening, management, enz. Dit doet hij door hedendaagse inspiraties te verbinden met een bruikbare methodiek. Hij is initiatiefnemer van de 'Ontwikkelingsgerichte Benadering'.

 

Rudy is door de INLPTA internationaal erkend Master NLP trainer; het hoogste niveau in NLP.  In het ontwikkelen van nieuwe kennis en methodiek baseert hij zich op het modelleren en het detecteren van patronen zoals hij dat geleerd heeft in de master-practitioner NLP.

 

Rudy promoveerde in 2014 tot doctor in de psychologie aan de Tilburg Universiteit (thema: Teacher identity in higher professional education). Basisdiploma's: Master en Aggregaat Psychologie (1980, KULeuven), Master in de Filosofie (1984, KULeuven), Master in Socio-Culturele Antropologie (1996, KULeuven), internationaal erkend Master NLP trainer (2004, INLPTA), sociaal bemiddelaar (2011, Mediv).


 

Hij concretiseert zijn werk via boeken, artikels, voordrachten voor grote groepen, opleidingen en de oprichting van bezielde initiatieven zoals De School voor NLP (1995), Coaching&Co (1999), Mediation Instituut Vlaanderen (2004) en het Ontwikkelingsinstituut (2012).

 

 

Rudy schreef tot nu toe 12 boeken, waaronder de bestseller 'Handboek Ontwikkelingsgericht Coachen' (dat gebruikt wordt als handboek in verschillende coachingopleidingen), 'Handboek Coachend Leiderschap', 'Gedragspatronen van Personen en Organisaties', ‘NLP in ontwikkeling’, ‘Wat als je client een ui is!’ en de recente handboeken ‘De Vork. Methodiek voor persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling’ en 'De Ontwikkelcirkel. Handboek Ontwikkelingsgericht Coachen van Teams', 'De hbo-docent en zijn identiteit. Jezelf boetseren in je beroepsrol.'

 

 

LinkedIn profiel

 

Internationale projecten:

www.coachingforprofessionals.net

www.ecologize.net

 

 

Rudy is te bereiken op volgend e-mailadres : rudy@hetontwikkelingsinstituut.be