Marcel Hendrickx

Marcel is partner binnen het Ontwikkelingsinstituut en naast geïnspireerd trainer en coach ook de operationele motor van het Ontwikkelingsinstituut. 

 

In 2000 behaalde hij zijn NLP master practitioner bij (toen nog) De School voor NLP. Tijdens het laatste jaar van de opleiding assisteerde hij reeds vol enthousiasme in een eerstejaarsopleiding. Onmiddellijk na het behalen van zijn Masterdiploma startte hij de opleiding voor Trainer bij De School voor NLP. Hij werd co-trainer en niet veel later hoofdtrainer in het eerste jaar NLP Practitioner. Sinds oktober 2005 is hij internationaal erkend NLP trainer (INLPTA).

 

Zijn carrière speelde zich vooral af in de bankwereld, waar hij alle commerciële facetten bij verschillende banken heeft doorlopen. Hij heeft zijn loopbaan beëindigd als HR-manger binnen een middelgrote bank. In 2008 heeft hij besloten zich helemaal te gaan bezighouden met wat hij zijn missie noemt: mensen kansen geven tot ontwikkeling en dit zowel door het geven van trainingen als via persoonlijke coaching. Zijn kennis en inzichten in coaching en NLP (Marcel is internationaal gecertificeerd NLP-trainer) helpen hem hierbij daadwerkelijk.

 

Marcel is vooral gefascineerd door het dubbele spoor dat in de trainingen aangeboden wordt, nl. het aanreiken van kennis over modellen en technieken enerzijds en anderzijds de manier waarop de deelnemers worden uitgenodigd om met eigen ervaringen aan de slag te gaan, hun ontwikkelingsgebied te definiëren en hierin op weg te gaan.  

 

Zijn grootste voldoening is aan het einde van een jaar training vast te stellen hoe de deelnemers de NLP-kennis hebben verworven en daarnaast duidelijke stappen hebben gezet in hun persoonlijke ontwikkeling. Binnen zijn trainingen onthouden we vooral streven naar duidelijkheid en overzicht, zijn sponsorende houding en zijn zorg voor de deelnemers en voor de groep. Marcel is in ons team de persoon die veel wijsheid en rust uitstraalt.

 

Naast trainer is Marcel actief als coach.  Hij werkt regelmatig met mensen die in een burn-out beland zijn en merkt dan keer op keer dat perfectionisme telkens mee aan de basis ervan ligt.  Binnen het Ontwikkelingsinstituut heeft hij een coachingmethodiek ontwikkeld die mensen met perfectionisme de kans geeft zich hiervan daadwerkelijk te bevrijden.

 

Marcel is te bereiken op volgend e-mailadres : marcel@hetontwikkelingsinstituut.be