Hoe NLP toepassen

 

Sta je er wel eens bij stil dat het feit dat je ooit hebt leren autorijden je een belangrijke verantwoordelijkheid gegeven heeft?  Het rijden met een wagen heeft enorme voordelen. Je verplaatst je snel en comfortabel. Maar verkeerd gebruik van je wagen houdt ook risico’s in, zowel voor jezelf, voor diegenen die met je meerijden en voor de mensen die je tegenkomt.

 

Hetzelfde geldt voor NLP.  Je krijgt in dit practitionerjaar een toolbox vol krachtige modellen en technieken.  Hiermee kan je echt aan de slag bij jezelf en bij anderen. NLP is erg praktisch en geeft je kant en klare stappenplannen om verandering door te voeren of inzichten te verwerven.

 

Als je NLP goed gebruikt is het een prachtige en sterke benadering om je eigen leven en dat van anderen te verbeteren. NLP kan in bepaalde opzichten een  “way of life” voor je worden.

 

Wij gaan ervan uit – net zoals de instructeur die je leerde autorijden – dat je de verworven kennis en vaardigheden op een verantwoorde manier zal gebruiken.

 

Om je hierbij te helpen hebben we een checklist ontwikkeld (R.O.B.B.E). We raden je aan om deze checklist ernstig te overlopen - als eerste stap - bij elke interventie die je met een klant wil doen. Op die manier wordt het voor jezelf duidelijk of het aangewezen is de interventie al dan niet te doen.

 

In de loop van het jaar zal je telkens gevraagd worden deze lijst te overlopen bij elke oefening die je met een klant zal doen. Op die manier willen we je ondersteunen om hiervan een onbewuste competentie te maken.

 

In bijlage:  ROBBE